Type to search

Store

1928 Československo 20 koronů

$82.00
In stock
1
Product Details
Na této minci je portrét T.G. Masaryk, první prezident Československa. Pro svůj historický význam a omezenou ražbu je sběrateli velmi vyhledávaný.

Země: Československo
Nominální hodnota: 20 korun
Rok: 1928
Složení: stříbro (obvykle stříbro 900)
Hmotnost: cca 5,9 gramů
Průměr: cca 23 mm
Avers (přední): Na aversu je portrét Tomáše Garrigue Masaryka, prvního prezidenta Československa, obrácený doleva. Kolem portrétu může být nápis „T. G. MASARYK PRESIDENT REPUBLIKY ČESKOSLOVENSKE“ (T. G. Masaryk, prezident Československé republiky).

Rubová strana (Revers): Rubová strana se může lišit v závislosti na konkrétní variantě mince, ale obecně zobrazuje státní znak Československa, na kterém je oboustranný lev s korunou nad ním. Nominální hodnota „20 KORUNS“ je často uvedena s rokem vydání.

Emise: Československá dvacetikoruna z roku 1928 měla poměrně nízkou ražbu, což přispívá k její sběratelské hodnotě a vzácnosti.

Historický význam: Tato mince byla ražena za první republiky, v době známé svou politickou stabilitou a kulturním rozkvětem. Tomáš Garrigue Masaryk, vyobrazený na averzu, byl klíčovou postavou v boji země za nezávislost a v letech 1918 až 1935 působil jako její první prezident.

Hodnota: Hodnota československé dvacetikoruny z roku 1928 se může značně lišit v závislosti na jejím stavu (kvalitě), vzácnosti a poptávce mezi sběrateli. Stejně jako u všech coinů mají mince v lepším stavu tendenci dosahovat vyšších cen. Pokud uvažujete o koupi nebo prodeji této mince, doporučujeme se poradit s profesionálním prodejcem mincí nebo numismatikem pro přesné posouzení její hodnoty.
Save this product for later